Klaus Iohannis începe RĂZBOIUL cu Vladimir Putin! Gestul care îl poate costa enorm: „Mai mult ca sigur, România…”

Klaus Iohannis începe RĂZBOIUL cu Vladimir Putin. Specialiștii sunt de părere că, prin declarațiile sale, Klaus Iohannis începe războiul cu Vladimir Putin.

Gestul care îl poate costa enorm pe președintele României. Klaus Iohannis declanșează războiul cu Vladimir Putin și lansează o ofensivă pe care mulți o consideră pe cât de curajoasă, pe atât de periculoasă.

Klaus Iohannis declanșează războiul cu Vladimir Putin și lansează o ofensivă pe care mulți o consideră pe cât de curajoasă, pe atât de periculoasă. Gestul îl poate costa enorm de mult, dat fiind faptul că a făcut toate afirmațiile menționate de față cu mai mulți lideri. Iată despre ce este vorba.

Klaus Iohannis a participat la o videoconferință organizată de președintele Consiliului European, Charles Michel, în care a cerut noi sancțiuni suplimentare pentru Rusia, după războiul declanșat de Vladimir Putin.

De asemenea, s-a discutat despre consolidarea dimensiunii de securitate şi apărare a Uniunii Europene în contextul adoptării Busolei Strategice, despre securitatea aprovizionării cu energie la nivel european, cu accent pe reducerea dependenței energetice față de Rusia şi identificarea de măsuri în plan european pentru limitarea efectelor prețurilor ridicate la energie.

Capitala Ucrainei este principala țintă a rușilor, iar armata ucraineană depunde toate eforturile pentru a preîntâmpina viitoarele atacuri asupra Kievului, însă Vitalie Klitschko consideră că Vladimir Putin nu se va opri aici. Primarul Kievului crede că liderul rus își dorește să refacă Imperiul Rus și nu exclude ca România să fie următoarea țintă:

„Planurile lui Putin sunt să refacă Imperiul Rus și România să nu uite că a fost parte a Imperiului Rus. Unde se vor opri ambițiile rușilor? Donețk și Lugansk? Nu! Ucraina? Nu! Rușii au invadat Țările Baltice? Da! Mai mult ca sigur, România poate fi în planurile rușilor.”, potrivit Antena 3.

Au mai fost abordate aspecte economice referitoare la consolidarea Pieței Interne, precum şi relațiile externe ale Uniunii Europene, cu accent pe relațiile cu China și situația din Bosnia – Herțegovina.

Administrația prezidențială transmite doleanțele lui Klaus Iohannis, care cere noi sancțiuni al căror impact să fie vizibil în deciziile pe care Vladimir Putin le ia de când a început invazia Ucrainei.

De asemenea, Preşedintele Klaus Iohannis a subliniat importanţa deosebită a valorificării cât mai bune a potenţialului combustibililor de tranziţie în asigurarea securităţii energetice.

Preşedintele României s-a referit şi la situaţia preţurilor la energie, care rămâne un subiect prioritar, din perspectiva impactului asupra populaţiei, dar şi asupra economiilor în ansamblul lor, fiind nevoie de identificarea, în continuare, a unor soluţii la nivel european care să protejeze consumatorul, precum şi competitivitatea economică la nivelul UE.

Preşedintele Klaus Iohannis a susţinut, de asemenea, necesitatea consolidării sectorului de apărare la nivel european, salutând iniţiativele care sunt menite să crească investiţiile în capabilităţi de apărare şi tehnologii inovative. Totodată, Preşedintele României a anunţat decizia de a creşte cheltuielile în sectorul de apărare la 2,5% din PIB în 2023”, se arată în finalul comunicatului.

În cadrul intervenției sale, Președintele României a informat despre eforturile pe care țara noastră continuă să le depună pentru gestionarea fluxului de refugiați din Ucraina.

Președintele Klaus Iohannis a subliniat că acest sprijin trebuie acordat în continuare, evidențiind dificultățile cu care se confruntă populația care a rămas în Ucraina și accentuând nevoia urgentă de a se ajunge la încetarea focului și de a proteja civilii din Ucraina.

Președintele României s-a pronunțat pentru adoptarea de către Uniunea Europeană de sancțiuni suplimentare împotriva Rusiei, care să aibă un impact relevant asupra acesteia.

Referitor la obiectivul asigurării securității energetice a Uniunii Europene, Președintele Klaus Iohannis a reafirmat importanța diversificării surselor și a rutelor de aprovizionare cu energie, dar și necesitatea dezvoltării interconectivității între statele membre, în contextul obiectivului major al Uniunii de reducere a dependenței energetice de Federația Rusă.

SURSA – acasainromania.ro