Nu mai arunca cojile de cartofi: iată ce minuni pot să facă pentru pielea ta

Dacă până acum ai aruncat cojile de cartofi la gunoi, după ce vei afla ce minuni pot face pentru pielea ta nu o vei mai face. Cartofii conțin vitamina C, carbohidrați și amidon vegetal, toate aceste ingrediente fiind foarte hrănitoare pentru piele.

Cartofii elimina semnele de acnee și petele maronii, dar nu numai. Coaja cartofului dă, de asemenea, strălucire părului deteriorat și îl ajută să crească mai repede.

Mască de cartofi pentru păr – Spălați bine 3-4 cartofi medii și curățați-i cu grijă. Într-un castron adăugați 1 cană de apă, coaja cartofilor și 10 picături de ulei esențial de rozmarin. Ingredientele se fierb, apoi se filtrează. Utilizați lichidul obținut înainte de fiecare spălare, deoarece dă strălucire părului și întărește noii foliculi. Aplicați lichidul direct pe scalp și masați timp de 15 minute.

Mască de cartofi pentru față – Luați 2 cartofi și curățați-i de coajă. Puneți cojile la fiert. După ce au fiert cojile se aruncă, iar în apă se adaugă zeama de la o lămâie. Atunci când sunt combinate, aceste 2 ingrediente estompează petele maro și oferă strălucire tenului.