Părintele Calistrat Chifan: „Când aveţi câte o greutate sau un necaz, nu vă mai frământaţi până vi se sparge un vas de sânge la cap, sau vă îmbolnăviţi de stres şi luaţi tone de pastile. Spuneți asa…”

Parintele Calistrat Chifan ridică un semnal de alarmă cu privire la modul în care oamenii trec peste greutățile vieții. Acesta ne învață cum să ne rugăm pentru liniște și pace sufletească!

Rugăciunea care ne ajută să trecem de greutățile vieții
„Când aveţi câte o greutate sau un necaz, nu vâ mai frământaţi până vi se sparge un vas de sânge la cap, sau vă îmbolnăviţi de stres şi luaţi tone de pastile. Ci spuneţi aşa”, explică părintele.

„Doamne, Tu m-ai lasat să alunec în necazul acesta, Tu ajuta-mă să ies! Şi începi cu Paraclisul Maicii Domnului, cu Acatistul Mântuitorului, cu o rugăciune la Sf. Mina şi o mai rogi pe Maica Domnului şi la Acoperământ, şi mai zici ici colo şi un Sf Spiridon, şi mai este şi Mihail şi Gavril pentru duşmani, şi ai să vezi că lucrurile rele se potolesc de la sine!

Tu trebuie să rămâi om integru lui Dumnezeu, să te poţi bucura de Slava Lui şi de Măreţia Lui!

Totul e în mâna lui Dumnezeu! Trebuie să demonstrăm că suntem ortodocşi concentraţi şi să nu ne transformăm în ortodocşi diluaţi! În loc să învăţăm Sf. Scriptură pe de rost, noi învăţăm tot felul de scrieri şi de nimicuri pe care le scriu oameni fără ocupaţie”, ne sfătuiește Părintele Calistrat Chifan potrivit radiosimplu.ro.

Părintele Calistrat Chifan: „Destinul fiecărui om, mai înainte de toate, este în mâna lui Dumnezeu!”
„Şi mai auzi pe câte unii care citesc:

Vai, să vezi că Pământul e condus şi că Pământul e dirijat. Om fi domnule, om fi! Pentru că şi circulaţia este dirijată şi ţara e condusă.

Dar destinul fiecărui om, mai înainte de toate, este în mâna lui Dumnezeu!

Sfarmă Domnul sfatul boierilor! Adică al conducătorilor noştri!

Sfarmă Domnul gândul noroadelor!” Adică ce pun alţii la cale! Iar Domnul rămâne în veac şi pomenirea Lui din neam în neam!

Căci adevărat zic vouă: Înainte de a trece cerul şi pământul, o iotă sau o cirtă din Lege nu va trece, până ce se vor face toate.

În numele Tatălui, şi al Fiului, şi al Sfântului Duh. Amin”, mai spune Părintele Calistrat Chifan, conform aceleași surse.

Părintele Calistrat Chifan: „Când aveţi câte o greutate sau un necaz, nu vă mai frământaţi până vi se sparge un vas de sânge la cap, sau vă îmbolnăviţi de stres şi luaţi tone de pastile. Spuneți asa…” –