LĂMÂIE cu MIERE – leac mănăstiresc pentru FICAT folosit de călugarii ruși

Leacurile mănăstirești sunt 100% naturale, bazate pe plante medicinale culese direct din natură, pe fructe, legume, cereale, miere și alte produse apicole.

Lămâia are proprietăți stimulente imunitare, energizante, tonice hepatice și nervoase, depurative și digestive, antiinfecțioase și antiseptice, antiinflamatoare, antireumatice, fluidifiante sangvine și hipoglicemiante.

Aceasta este bogată în apă (circa 80%), vitamina C, vitaminele A, B1, B2, B3, E și P, acid citric, citrat de calciu, citrat de potasiu, fosfor, siliciu, fier, mangan și cupru.

Lămâia este considerată unul din cele mai bune alimente pentru sănătatea ficatului, vaselor de sânge și a inimii. Academicianul Ovidiu Bojor spune că lămâia are rezultate bune în tratarea afecțiunilor hepatice.

Ea ajută atât în hepatite, cât și în pre-ciroze, datorită faptului că stimulează refacerea țesuturilor hepatice. Mai mult, consumul de lămâie are efecte calmante în crizele hepato-biliare acute.

Pentru a beneficia de bogăția de vitamina C și ceilalți antioxidanți pe care le conțin, lămâile trebuie consumate în stare crudă, ca atare, ori sub formă de suc sau limonadă cu miere.

Cura cu lămâie și miere pentru ficat

Lămâile trebuie să fie coapte bine și suculente. Evitați să cumpărați lămâi uscate, cu coaja zbârcită sau decolorată. Alegeți un soi bio.

Ingrediente

  • 2 lingurițe de miere de albine
  • 3 felii de lămâie
  • 1 cană cu ceai de anghinare

Mod de administrare

  1. Rețeta este foarte simplă. Se ia 1 linguriță de miere de albine pe nemâncate, apoi se consumă 3 felii de lămâie proaspăt tăiate, și din nou se ia încă 1 linguriță de miere.
  2. Se stă în repaus 30 de minute, apoi se bea ceaiul de anghinare. Călugărițele foloseau perioada de pauză pentru a face rugăciunile de dimineață.

Numeroase studii moleculare, celulare și în vivo au arătat că anghinarea are efecte hepatoprotectoare, antioxidante, coleretice și anti-colesterol.

Extractele de rădăcină și frunze de anghinare s-au dovedit eficiente în protejarea celulelor ficatului și în stimularea procesului de regenerare a acestora.

Datorită acțiunii sale antioxidante și anti-apoptotică, anghinarea protejează ficatul de toxicitate indusă de paracetamol.