Caisele se numara printre fructele cu numeroase beneficii pentru sanatate

Caisele au capacitatea de a trata indigestiaconstipatia, durerile de urechifebraafectiunile cutanatecancerul si anemia. Ele contribuie la imbunatatirea sanatatii inimii si tratarea muschilor tensionati. De asemenea, este benefica pentru ingrijirea pielii, au capacitatea de a reduce nivelul de colesterol, previne deteriorarea vederii, ajuta la pierderea in greutate, trateaza afectiunile respiratorii, creste rezistenta osoasa si mentine echilibrul electrolitic in organism.


Multi experti sustin ca aceasta este originara din India, fiind cultivata in urma cu 3000 de ani
Beneficiile sale impresionante se datoreaza continutului de vitamine A, C, E, K si niacina in cantitati semnificative, precum si minerale: potasiu, cupru, calciu, mangan, magneziu si fosfor. Sunt o sursa buna de fibre dietetice, la fel ca majoritatea fructelor.


Acestea sunt in mod obisnuit recomandate pacientilor care sufera de constipatie. Fibrele stimuleaza sucurile gastrice si digestive care ajuta la absorbtia nutrientilor si defalcarea alimentelor pentru o prelucrare mai usoara. Acestea activeaza miscarea peristaltica a tractului digestiv.
Caisele au cantitati semnificative de minerale necesare cresterii osoase. Prin urmare, consumul de caise poate asigura cresterea si dezvoltarea sanatoasa a oaselor, precum si prevenirea diferitelor conditii legate de varsta, inclusiv osteoporoza.


Caisele sunt capabile sa protejeze inima de o mare varietate de afectiuni, inclusiv aterosclerozainfarct miocardic si accidente vasculare cerebrale. O cantitate mare de vitamina C, precum si potasiu si fibre dietetice, contribuie la buna sanatate cardiovasculara. Vitamina C protejeaza inima de radicalii liberi, potasiul scade tensiunea arteriala prin relaxarea vaselor de sange si a arterelor, in timp ce fibrele dietetice distrug colesterolul excesiv de pe peretii vaselor de sange, eliminand astfel tensiunea asupra inimii.


Nivelul lichidului in organism sunt dependente in principal de doua minerale, potasiu si sodiu. Cantitatile mari de potasiu din caise au fost legate de mentinerea echilibrului fluidelor in organism si asigurarea faptului ca energia este distribuita corect organelor si muschilor. Prin mentinerea unui echilibru sanatos de electroliti, energia va fi sporita.
Uleiul de caise este bun pentru durerile de urechi, desi efectul exact este inca studiat. Potrivit oamenilor de stiinta, materialele antioxidante in uleiul esential de caise sunt responsabile de amelorarea acestui tip de dureri.

Loading...