5 infuzii diuretice pentru combaterea retenției de apă

Ai o senzație de greutate la nivelul extremităților? Nu elimini bine lichidele din organism? Dacă te confrunți cu aceste simptome ale retenției de apă, nu ezita să consumi infuzii sănătoase din plante.

În caz că nu știai, poți valorifica proprietățile antiinflamatoare ale anumitor infuzii diuretice pentru combaterea retenției de apă. Această problemă, care se caracterizează prin acumularea lichidelor în țesuturile corpului, este asociată cu hipertensiunea arterială, problemele circulatorii și alte afecțiuni frecvente.

Retenția de apă este cauzată de consumul excesiv de sare, probleme la nivelul sistemului limfatic și alți factori care împiedică buna funcționare a rinichilor.

Chiar dacă nu este o afecțiune gravă, retenția de apă trebuie tratată pentru a preveni alte boli mai severe. Din  fericire, poți utiliza diverse remedii naturale care, spre deosebire de tratamentele convenționale, nu sunt agresive și nu provoacă efecte secundare.

În acest articol îți prezentăm cinci infuzii diuretice pentru combaterea retenției de apă pe care le poți încerca oricând te confrunți cu această problemă supărătoare.

Infuzii diuretice pentru combaterea retenției de apă

1. Infuzie de mesteacăn

Frunzele de mesteacăn conțin substanțe diuretice care stimulează producția de urină, contribuind la eliminarea lichidelor și a deșeurilor acumulate în organism. Acestea se remarcă prin conținutul bogat de săruri de potasiu, care ajută la reglarea nivelului de sodiu și la detoxifierea corpului.

Ingrediente

  • 1 linguriță de frunze uscate de mesteacăn (5 g)
  • 1 cană de apă (250 ml)

Mod de preparare

  • Adaugă frunzele de mesteacăn în cana cu apă clocotită și lasă-le să stea 10 minute.
  • Strecoară lichidul.

Mod de consum

  • Bea o cană dimineața și una între prânz și cină.
  • Consumă acest remediu pentru cel puțin 3 săptămâni consecutive.

Observație: Acest remediu este contraindicat femeilor însărcinate și persoanelor care suferă de hipertensiune sau boli cardiace.

Vezi si – Infuzie de scoarță de salcie

Loading...