Coronavirus in Romania: au venit rezultatele analizelor tanarului din Resita! E oficial

A fost alerta in Romania dupa ce un tanar din Resita, in varsta de 25 de ani, s-a prezentat la spital cu simptome specifice infectiei cu coronavirus.Panica a fost cu atat mai mare cu cat tanarul s-a intors in data de 7 februarie in tara din Germania, unde a ingrijit timp de mai multe zile 4 persoane infectate cu coronavirus.

Potrivit autoritatilor, simptomele pe care le are tanarul erau febra de 39.5 grade si tuse puternica. DSP Timis anunta ca barbatul nu are coronavirus. Se asteapta insa in continuare confirmarea de la Spitalul Clinic „Dr. Victor Babes” din Bucuresti.

Pana in prezent in Romania nu au fost confirmat oficial niciun caz de coronavirus.C

Cum iti dai seama ca o persoana este infectata cu coronavirus

Coronavirus

Coronavirus este un virus foarte periculos, ce poate provoca de la raceli pana la afectiuni care pot aduce moartea.

Perioada de incubare este intre 10 si 14 zile. De regula simptomele unei persoane infectate sunt urmatoarele: dificultati in respiratie, febra, tuse.

Simptomele sunt intial asemanatoare cu cele ale unei raceli banale, motiv din cauza caruia multa lume ignora riscurile. Virusul poate astfel duce la afectiuni severe precum pneumonie, insuficienta respiratorie, blocarea rinichilor si deces.

Alte tipuri de simptome care pot indica prezenta coronavirus in organism sunt dureri in gat, dureri de cap, aparitia secretiilor nazale, oboseala si tuse.

Potrivit statisticilor, varsta medie a persoanelor afectate cu coronavirus este de 40 de ani.

Afla aici totul despre coronavirus: ce este si cum te protejezi.

Loading...