Ce se întâmplă cu medicul anestezist din Piteşti, după moartea copilului de 4 ani

Băieţelul de patru ani, paralizat după ce a fost anesteziat general pentru o procedură stomatologică la o clinică din Piteşti, s-a stins din viaţă miercuri, în ciuda eforturilor medicilor din Capitală. Avem ultimele informaţii din acest caz! Ce se întâmplă cu doctorul Adrian Dinescu, cel care a efectuat anestezia?

Adrian Dinescu, medicul care l-a anesteziat general pe copilul de 4 ani mort după ce a intrat în comă, la stomatolog, este acum cercetat pentru ucidere din culpă. Poliţia a schimbat încadrarea juridică şi astfel, cercetările continuă sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti.

De asemenea, medicul anestezist a fost suspendat din funcţie.

Ziarulargeşul.ro relatează că au fost luate toate măsurile pentru conservarea mijloacelor de probă. În continuare, se așteaptă concluzii de natura tehnică, care vor fi trase în urma verificărilor Direcției de Sănătate Publică.

„Lucrurile au decurs, ca de obicei, în mod normal până la un moment dat… Dozele de anestezic au fost calculate, ca de fiecare dată, per kilogram/corp… La aproximativ 45 de minute de la începerea intervenției, am avut un episod de trahicardie severă (adică o accelerare mult peste normal a bătăilor inimii – n.r.), asociat cu scăderea saturației oxigenului, care au dus la un stop cardio-respirator imediat. Motiv pentru care am instituit resuscitarea. Pacientul a plecat din clinică stabilizate”, spunea Adrian Dinescu, conform argesulonline.ro.

Vă reamintim că băieţelul de 4 ani şi 8 luni a ajuns la spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală luni seară. Miercuri, 12 februarie, organele interne ale copilului au cedat, iar după-amiază inima a încetat să-i mai bată, fiind constatat decesul. 

Loading...