Alerta maxima la Timisoara. Tanar izolat intr-un spital din Timisoara, dupa ce s-a plimbat sute de kilometri prin vestul Romaniei. Are simptome de coronavirus si nu sufera de gripa! Anuntul oficial al medicilor

Un asistent medical din Resita, care a ingrijit o familie infectata cu coronavirus, a declansat o noua alerta medicala! Tanarul e izolat acum intr-un spital din Timisoara, dupa ce s-a plimbat sute de kilometri prin vestul Romaniei. Are simptome alarmante si nu sufera de gripa! Autoritatile ii cauta pe toti cei care au intrat in contact cu el. Virusul care ameninta lumea, numit Covid-19, a ucis pana acum peste 1.100 de oameni.

Spitalul de Boli Infectioase Timisoara este, de 24 de ore, cel mai bine pazit loc din Romania. Aici e izolat de aseara barbatul posibil infectat cu coronavirus.

Tanarul este izolat intr-un salon, iar medicii intra in mod obligatoriu la el dimineata, iar la fiecare vizita isi schimba echipamentul. Vizilele sunt limitate, iar legatura se tine prin intermediul telefonului.

Alerta este maxima, pentru ca pacientul de 25 de ani a intrat in contact direct cu o familie infectata cu virusul mortal. E asistent la spitalul din Trotsberg, langa Munchen, unde a avut grija pana saptamana trecuta de doi copii bolnavi. Acum, si el se simte rau.

DR. VIRGIL MUSTA, Spitalul de Boli Infectioase Victor Babes Timisoara – Are simptomele specifice coronavirusului, desi o forma usoara, are febra, are fenomene respiratorii, fara insuficienta respiratorie, are tuse seaca. S-a recoltat test de gripa care este negativ si s-a recoltat pentru coronavirus.

A strabatut sute de kilometri prin Romania

Grav este ca, inainte de internare, barbatul a strabatut sute de kilometri prin Romania. Vineri, s-a intors in Resita, sa-si viziteze mama. Si-a vizitat si sora, in localitatea Garana, apoi a mers la schi in Semenic. Aseara a ajuns la Spitalul din Resita pentru ca se simtea rau.

Imediat a fost declansat protocolul medical si a fost trimis intr-o capsula izolata la Spitalul de Boli Infectioase din Timisoara. Intre timp, rudele asistentului medical au fost sfatuite sa stea acasa.

Sectia de urgente a Spitalului din Resita unde a ajuns pacientul, dar si ambulanta cu care a fost transportat, au fost dezinfectate, iar cele 18 cadre medicale monitorizate.

In clinicile din vestul Europei, rezerva dedicata suspectilor de coronavirus are o structura complexa. Exista o incapere cu vestiar, o zona de tranzit, apoi una de decontaminare si in cele din urma, se ajunge in salonul cu pat si baie proprie. In plus, personalul medical trece si printr-un dus.

DR. MONICA CIALMA, specialist boli infectioase, Spitalul Victor Babes Timisoara – Deocamdata starea pacientului este stabila, este mai bine fata de azi-noapte cand a venit, nu a mai facut febra, este doar cu tuse.

Nicio masura nu e prea drastica, pentru ca virusul ucigas se poate transmite pe calea aerului si dupa ce pacientul a iesit dintr-o incapere si poate ramane pe haine, clante sau barele din autobuz chiar si noua zile, de patru ori mai mult decat virusul gripal. Poate dura chiar si 14 zile pana cand apar simptomele.

Ingrijorari sunt si pe nava cu romani, aflata in carantina langa tarm, in Japonia. Numarul celor infectati a crescut la 174, potrivit observator.tv

Loading...