COD NEGRU DE CANICULĂ! METEOROLOGII EUROPENI AVERTIZEAZĂ ROMÂNIA. URMEAZĂ TEMPERATURI DE PESTE 40 DE GRADE

Cod NEGRU de caniculă! Meteorologii europeni avertizează că vor urma 10 zile de caniculă în Europa, iar România face parte dintre țările care vor avea de înfruntat valul de căldură. Vor urma temperaturi de 35 de grade la umbră, iar mercurul termometrelor va urca până la 40 de grade.

Loading...

În perioada 8 iunie-17 iunie, meteorologii au emis un cod negru de caniculă. La umbră, temperaturile vor crește până la 35 de grade, ceea ce va face ca maximele să depășească 40 de grade..

În intervalul de timp precizat, disconfortul termic va fi accentuat. Corpul nostru poate fi afectat chiar pe termen lung de expunerile repetate și îndelungate la căldură foarte mare și umiditate crescută. Chiar și starea emoțională are de suferit, pe lângă “doleanțele” evidente ale corpului.


În perioadele când temperaturile cresc foarte mult, corpul se va ocupă mai degrabă de reducerea temperaturii corporale prin transpirație și un puls mai crescut decât să se ocupe cu funcționarea optimă a creierului. Umiditatea joacă, la rândul ei, un rol extrem de important. În momentul în care sunt temperaturi foarte ridicate – și mai este pe deasupra și o umiditate crescută – apare transpirația, însă însă pielea nu se usucă. Din acest motiv, nu numai căldură ne face rău, ci și combinația dintre căldură și umiditate, conform fitbody.ro.

Loading...